Естествени хранителни добавки за по-добро здраве!
.::Емил Алексов::.
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

GSM-и опекоха яйце за 2 часа

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Комуникации
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
EmilAleksov
Администратор


Регистриран на: 14 Окт 2004
Мнения: 700
Местожителство: Bulgaria, Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 23, 2007 4:18 pm    Заглавие: GSM-и опекоха яйце за 2 часа Отговорете с цитат

Експеримент на Нова телевизия разкри жестока истина.

Два мобилни телефона опекоха яйце, поставено между тях. Това показа тази сутрин Нова телевизия в предаването “Здравей, България!”.

Опитът е извършен в присъствието на четирима души и е протоколиран. Идеята идва от разгласения подобен експеримент, направен от руснаци.

Участниците в експеримента, извършен в сряда, поставиха мобилни телефони от двете страни на сурово яйце и инициираха връзка между тях. След около един час яйцето се затопли, разказа репортерка на Нова телевизия.

При отваряне на яйцето след още един час, то изглеждаше приятно сварено, полу-рохко, показа репортажът. При руския експеримент опичането е станало дори по-бързо – само за един час.
“Миришеше по-скоро на пърлено”, заяви в ефира участничка в експеримента.

GSM излъчва микровълни, каза доц. Мишел Израел от Националния център по опазване на общественото здраве, който бе поканен в студиото да коментира експеримента.

“Излъчването е вредно за човека, защото е изкуствено. Микровълните загряват водните молекули на тъканите, като степента зависи от мощността на телефона. Покачване с над един градус се счита за опасно, а при продължителен разговор температурата може да се повиши с повече. Загряването на тъканите трябва да се разсее, което поставя организма в стрес и може да предизвика сериозни промени във вегетативната нервна система. За децата е по-опасно”, коментира Мишел Израел.

Той препоръча на потребителите да държат телефона далеч от ухото, когато набират номер, защото тогава излъчването е най-голямо. След осъществяване на връзката, по време на провеждане на разговора, излъчването намалява с около 100 пъти.

Eкспертът посъветва потребителите да говорят по-кратко и по-рядко. Освен това за препоръчване е да ползват хендсфри.

“Опитваме се да въведем чрез Министерство на здравеопазването наредба за използване на електромагнитната енергия. Тя включва и секция с предупреждения при използване на GSM-те, в която ще се изисква от доставчиците да посочват излъчваната енергия и каква част от нея се поглъща от човека. Предлагаме шофьорите въобще да не ползват GSM-и, да се въведат ограничения по време и само за разговори, и да не се използват телефоните за игри и други забавления”, каза още Мишел Израел.

На въпрос на зрител опасни ли са микровълновите печки, експертът поясни, че няма вреда от тях, както и че самото яйце, сварено от двата телефона, не е вредно. Антените на мобилните оператори обаче облъчват 24 часа в денонощието, за съжаление, поясни Мишел Израел в отговор на въпрос от друг зрител.

Същевременно, анкета на Нова телевизия установи, че 78% от зрителите не искат да се забранят GSM-те в училище.

http://www.technews.bg/info.php?id=2975
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Комуникации Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group