Естествени хранителни добавки за по-добро здраве!
.::Емил Алексов::.
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Честит Смърфден!

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Новини и събития
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
EmilAleksov
Администратор


Регистриран на: 14 Окт 2004
Мнения: 700
Местожителство: Bulgaria, Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 14, 2008 11:09 pm    Заглавие: Честит Смърфден! Отговорете с цитат

Преди 50 години са създадени едни от най-популярните герои от комиксите - Смърфовете. Сините човечета са рожба на белгиеца Пейо, който е привърженик на всякакви митични създания, обитаващи човешката фантазия. В Брюксел днес беше сложено началото на поредица от събития, които ще отбележат половинвековното битие на Смърфовете. Кои са те и кой създава най-новите им приключения?

Вече 50 години Смърфовете живеят така, както са били създадени - високи колкото три ябълки, тежки около 100 грама и живеещи в гъби, някъде там в гората. Появяват се първо като комикс в Белгия, после оживяват на екрана, превръщат се в играчки и електронни игри. Смърф е английското им название, но оригиналното име, дадено от френскоговорящият им създател е Штрумф:

Пейо - създател на смърфовете: “Един ден поисках от някого на масата да ми подаде солта. Но думата не ми идваше в главата и вместо “Подай ми това там”, казах “Дай ми това…, ааа, дай тоя Штрумф!”

Смърфовете са веселяци, винаги готови за празненство. И дори когато бягат от лошия Гаргамел, те не просто му се измъкват, но и се забавляват с него. Смърфовете са еднакво сини, но с различни характери - затова има Смърф-Мъдрец, Нежна Смърфка, Смърф-музикант, Кокетен Смърф, Силен Смърф, Мързелив Смърф, Лаком Смърф и т.н. Общо 101 Смърфа:

Тиери Кюлифор - Художник: “Няма тайна рецепта в това, което баща ми е създал. Смърфът е плод на едно приключение, баща ми не е имал намерение цял живот да се занимава с този герой, а да му посвети само един албум. После идва успехът, но той зависи от хората. Те имат последната дума!”

Именно на хората се дължат и 50-те години живот на героите - плод на една случайно измислена дума. Затова да им пожелаем “Честит Смърфден!”

От http://bnt.bg/portal/?p=500

И две филмчета:

http://www.zazz.bg/play:b13f8a5c

http://www.youtube.com/watch?v=gG3kcQofY_c&feature=related
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Новини и събития Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group