| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Tedy Начинаещ
|
Posted: Thu Dec 23, 2004 3:58 pm Post subject: Столът |
|
|
STOLUT
V edno selze v Ispania jiveeli basta i dasteria.Edin den dasteriata pomolila svestennika da doide v kastata im,
zastototo basta i e mnogo bolen.
Kogato svestenikat pristignal v bednata kasta,nameril bastata v svoelto leglo ,s glava,podprina,na dve vazglavnizi. .Do legloto imalo edin darven stol i svestenika pomislil,che e sloven tam,za negovoto posestenie
Predpolagam,che me chakate-mu kazal toi
Ne,koi ste vie?-otvarnal bolniat
Az sam svestenika. Povika me dasteria vi,za da se pomolia sas vas za vasheto ozdraviavane;kogato vliazoh i vidiah praznia stol,pomislih,che e slojen za men
A,stola-otvarnal bolnia,i dobavil-Bihte li zatvorili vratata..
Svestenika,iznenadan,zatvoril vratata.
Bolniat zapochnal:
Ne sam spodelial sas nikogo,no az prez zelia mi jivot ne znaeh kak da se molia.Kogato otivah na zarkva da slusham molitvi,ot ednoto uho mi vlizashe,ot drugoto mi izlizashe…prosto kazano-ne znaeh kakvo pravia tam.Na kraia,predi mnogo vreme, prestanah okonchatelno da hodia na zarkva.
Taka prodalji do predi okolo 4 godini,kogato moiat nai-dobar priatel mi kaza:Giuseppe,molitvata e prosto edin razgovor s BOG.Ste ti dam edin savet:
Sedni na edin stol i sloji drug prazen pred teb.Predstavi si,che pred teb na prazniat stol sedi BOG
Govori Mu i Go slushai,taka kakto sega sas men.Zastoto BOG kazva:AZ STE BADA VINAGI SAS TEB
Opitah,haresa mi i ottognava go pravia pone dva chasa na den.Vnimavam da ne me vidi niakoi,zastoto ste me pomisli za lud.
Svestenikat ostanal mnogo dovolen i kazal na Giuseppe da ne prestava nikoga,zastoto ,tova koeto pravi e edno mnogo dobro delo.
Dva dni po-kasno dasteriata povikala svestenika,za da mu kaje,che basta i e pochinal.
Svestenikat popital:
Pochina v mir?
Da-otgovorila tia-kogato vie si otidohte,toi me povika v staiata si,zeluna me i mi kaza,che mnogo me obicha.Posle izliazoh i kogato sled edin chas se varnah,go namerih martav .Zabeliazah opache nesto stranno:malko predi da umre e stanal ot legloto –namerih go s glava,podpriana na stola,blizo do legloto mu.Vie kakvo mislite?
Svestenika,dalboko razchuvstvan,si iztril salzite i otgovoril:
DA MOJEHME VSICHKI DA SI OTIDEM PO TOZI NACHIN!! |
|
| Back to top |
|
 |
bebolina Начинаещ
Joined: 19 Jul 2005 Posts: 10 Location: In The Middle Of Nowhere No.13
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 6:37 pm Post subject: |
|
|
| razplakah se |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|