Естествени хранителни добавки за по-добро здраве!
.::Емил Алексов::.
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лупус?

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Болести и лечение
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
benz
Начинаещ


Регистриран на: 21 Окт 2004
Мнения: 3
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Окт 24, 2004 9:22 pm    Заглавие: Лупус? Отговорете с цитат

Poznavate li nqkoi s tazi bolest?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wanja
Начинаещ


Регистриран на: 26 Окт 2004
Мнения: 5

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 4:52 pm    Заглавие: Lupus Отговорете с цитат

Chestno kazano ne poznavam nikoi s takova zaboljavane, no kakvo tochno te interesuva? Imam poznat lekar, koito mi razjasni v kakvo se sastoi problema (do sega ne ja bjah chuvala). Ako imash konkreten vapros mojesh da pishesh i da popitam.

Pozdravi,
Wanja
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
benz
Начинаещ


Регистриран на: 21 Окт 2004
Мнения: 3
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 6:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Pyrvo, blagodarq za sydeistvieto. Ima li lechenie s netradicionni metoid. Dokolkoto znam medicinata ne e otkrila lechenie na bolestta. Iskam da razbera dali ima vyzmojnost chrez bilki ili homeopatia?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wanja
Начинаещ


Регистриран на: 26 Окт 2004
Мнения: 5

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 10:21 am    Заглавие: Lupus Отговорете с цитат

Zdravei,

za sajalenie ne moga da ti pomogna s neshto konkretno, njakakva homeopatichna rezepta. Tova, koeto uspjah da namerja kato info v internet moje da ti svarshi njakakva polezna rabota. Namerih site na edna lekarka, kojato se zanimava s klasicheska homeopatia. Eto site:
http://www.loginova.net/ . Ako imash vreme pregledai i vsashtost napishi i edin mail s vaprosi. Predpolagam, che tja moje da ti dade po-palna informacia za tova dali ima vazmojnost za dobro povliavane s bilki, koi sa te i t.n. Shte se radvam, ako ima neshto polojitelno i ako ne ti e problem drasni 2-3 reda da kajesh kakvo e stanalo.

Blagodarja i pozdravi!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
benz
Начинаещ


Регистриран на: 21 Окт 2004
Мнения: 3
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 7:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Syrdechno ti blagodarq za zagrijenostta nepremenno shte ti pisha.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Секефи Помного
Начинаещ


Регистриран на: 06 Юли 2005
Мнения: 2
Местожителство: близо до банята

МнениеПуснато на: Сря Юли 06, 2005 12:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Lupus erythemathodes е заболяване от автоимунен тип, което протича предимно в две форми- кожна, и генерализирана. Клинично важни са и двете, но много по-голямо внимание в диагностиката, стадирането и лечението изисква втората форма- генерализираната.

В зависимост от времето на появата и хода на заболяването, и в зависимост от клиничните прояви (засегнатите органи и системи, а това е предимно съединителната и мускулната тъкан, но в напреднали случаи има и лупусна нефропатия, водеща до усложнения от типа на бъбречна недостатъчност- осра или хронична...и още много, които всъщност са причина за лошата прогноза на това заболяване), се стадира. Основен момент в лечението са кортикостероидите, но и редица други медикаменти имат определено значение- използват се имуномодулатори (това са цитостатици, но в ниски дози) И ДР. в зависимост от фазата и степента на изява, естествено тук влизат и онези лекарства, назначавани с оглед лечение и/или профилактика на съответните "прицелни" органи и системи- а тези медикаменти са много.


От гледна точка на алтернативната медицина, според мен има особено голяма възможност за напълно излекуване на това заболяване. Аз съм хирург по професия, и като такъв би трябвало да поддържам гилдията и принципите на традиционната медицина (която е наука на едва 60-100 години....), но отдавна съм убеден в нещо съвсем убягващо на тази съвременна наука. Липсата на добри лечебни резултати в повечето случаи се дължат на това, че не се лекуват причините, а само част от проявите на определено заболяване. А причините- те са определени деструктивни, или отрицателни ментално-емоционални модели, които сами сме си вкарали, или сме приели от някой (който умишлено или без умисъл ги е насочил към нас- тожва, което му викат магия най-често...е работа всъщност с определени енергоинформационни модели и матрици, които се влагат в определена енергийна единица-човек, обект одушевен или неодушевен...)


Така че, смисъл има в това лечение само тогава, когато човек е склонен да извади онези отрицателни емоционални или ментални енергоинформационни модели от себе си, да ги приеме, да приеме, факта, че всяко болестно състояние или развита болест се дължи на собствени грешки или стремеж към самоунищожение, и в редки случаи, ама наистина в много редки- в резултат на нечие негативно въздействие (което между впрочем не остава без последствия за извършителя), и чак тогава да очаква, че може да приложи цялостно лечение на определено заболяване.

Най-общо казано, а и неоспоримо е твърдението, че човек боледува просто поради това, че не желае да бъде здрав (привсички случаи освен страданието има и определени дивиденти от болестта). На пръв поглед всеки ще си рече, че тонва е невъзможно, че кой твърди, че иска да е болен. Да, ама не- оказва се, че човек е склонен да се раздели с много други неща, освен със заболяването си. Как може да се проучи този въпрос- лесно, въпрос на воля и желание е да се допитате на самите себе си защо се е появило определено заболяване, но едва ли ще е интересно да разправям за това, какво е релаксация, медитация, постигане на достъп до онези фини структури от човешката енергетика, наречени Висш Аз или Божествен Аз.

Мисля, че който търси- намира. За сега не съществува предлагане без да е имало преди това търсене на нещо....



Успех в Пътя към здравето! Има множество уроци и блага, които се крият зад маската на една привидно "страшна" или "фатална" болест- болестта е такава, каквато искаме да бъде за нас....
_________________
подпис:....46+XY...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Fanagoria
Напреднал


Регистриран на: 09 Юли 2005
Мнения: 37

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2005 10:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

.

Моите уважения, Секефи Помного! Както виждам си наясно, че сред колегите си си изключение и ти прави чест, че не си позволил да закостенееш в ученото, а си отворил очи и душа и за други неща.
Съветите ти безспорно са незаменими, но съгласи се, че ако човек никога не се е замислял върху толкова генерални неща и изведнъж заболее от скоротечно заболяване с фатални прогнози, времето може и да не му стигне първо да си промени мирогледа, а после и да се лекува според него. Такъв мироглед е добре да се изгради предварително, в спешни и тежки случаи обаче трябва първо да се намеси нещо "отвън".
При автоимунните заболявания ми се струва, че може най-напред да се подсили имунната система и да се стимулират обменните процеси в организма. Добро средство е "Лесното начало" на "Аква сорс" - междувременно доста популярно в България и макар да го няма по магазините, не е проблем да намериш веднага дистрибутор. Заедно с него, а и след това трябва много интензивно да се прилагат другите продукти. Говоря за тях, защото имам многобройни лични впечатления от хора, които го ползват, а и самата аз го ползвам. Споменавам го като по-универсално.

Що се отнася до енергийните полета и пробивите в тях - напълно съм съгласна с горното мнение, но вместо да се потърсят най-напред врачки и гледачки (които могат да помогнат, но в отделни случаи могат и да навредят ако не владеят добре собствените си енергии), мисля, че по-удачно е да се осветят на името на болния по една икона на Богородица и на Свети Киприян и да се сложат над леглото му, освен това една молитва в църква за здраве (особено ако и той е там) намирам за много уместна.
Не съм религиозна в популярния смисъл на думата, просто вярвам в тези потоци от енергии, в концентрацията на положителните космически енергии на определени места (такива се избират за строеж на църкви) и в благотворното влияние на състоянието на молитва. Когато се предаваш не на болестта, както е в случая, а в ръцете на Бога.

Вярвам и в още нещо. Положителните емоции и внушената вяра във възможността за излекуване вършат повече от терапиите. Накарайте болния да повярва, че може да оздравее. И му помогнете да поддържа поне минимална физическа активност - толкова, на колкото е способен.

Фанагория
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Lightfire
Начинаещ


Регистриран на: 27 Юли 2005
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Сря Юли 27, 2005 3:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,
Забравих си акаунта тук...та си направих нов, и пак се кефя по много...
Благодаря за милите думи, да осъзнаеш пътя си като лечител е много повече от това да завършиш медицина и да я практикуваш....


Иначе, не съм съгласен с това, че човек не може да се справи с болестите- остри или хронични, бавно или бързо развили се.
Има някои болести, за лечението на които човек трябва да се научи да сведе глава, и да потърси помощ, да се довери изцяло и да я приеме; има болести, които просто освобождават човека от излишъка му...е, по болезнен начин...

Природата винаги се стреми да хармонизира нещата, и болестите не са нищо друго освен метод, чрез който това е възможно.


Здравият човек обикновено загрубява, егото му е силно и не е достнатъчно възприемчив към уроците, които има да учи...


Ако човек се разболее, става някак си по-мек, ако не може да стане от леглото, трябва да помоли за чаша вода...и да има кой да го чуе...и да му отвърне...


Всяка болест носи в себе си едно благо, и който разбере посланието на болестта си и го приеме, болестта го напуска, и го освобождава от един негов недостеатък...


Всяка болест може да бъде диагностицирана много точно, с всички най-малки детайли за нейното възникване, с всички емоции и мисли, вкарани в задействането на един болестотворен модел...


Първото нещо, което трябва да знаем, че никой, освен нас не е отговорен за възникването на болестта ни; и второ- боледуваме единствено и само поради желанието да бъдем болни...ще кажеш, че кой иска да боледува? Да, всеки казва, че иска да бъде здрав...но какво е истинското му желание....



Тук, не винаги човек може да приеме причината за своята болест. Най-лесно е да се търси навън, да се намери някой, който да е отговорин...ама не е така, всяко нещо си има причина, за която отговорността си е наша.


Това мога да кажа, а в случая с автоимунните болести- първичната причина е в това, че човек се чувства "нападнат" от Живота..."Ше" го преследват...страх и тъга на едно място...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Lightfire
Начинаещ


Регистриран на: 27 Юли 2005
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Сря Юли 27, 2005 3:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Иначе врачки и гледачки...не звучи никак научно.

Говоря за холистичен поглед върху здравето. Човешката енергетика е нещо, което много хора с отговорност могат да изследват и да коригират- тук нямам предвид да ползват собствените си енергийни ресусрси.

Има Универсален Източник на енергия, която е достояние на цялата вселена и всяко проявено нещо в битието съществува благодарение на тази енергия. Наричат я ки/ци/чи/прана...и още много имена могат да се изредят..

Аз говоря за едно хармонизиране, за осъзнаване.

Вярата е нещо, което просто е задължително, движението-също, но нито вярата сама по себе си, нито каквото и да е друго не могат да върнат здравето, ако няма проводимост за любовта...Любовта...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Болести и лечение Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group