| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
manniwelle Напреднал

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2005 10:29 pm Заглавие: |
|
|
QNa, не е ли време вече на спреш да ни мъчиш, ако знаеш колко варианти изпробвах: аз да съм пръв и да оставям четно число, този след мен веднъж да оставя четно, веднъж-нечетно...после да съм втори...И по всиките начини ту бия, ту падам...
Убедена ли си , че има начин, който ти гарантира победата ВИНАГИ, без значение дали си пръв или втори, защото ми се струва, че играта е като морски шах, т.е. няма установено правило, и се дебне за грешка на противника? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
QNa Напреднал

Регистриран на: 06 Юли 2005 Мнения: 85 Местожителство: aT tHE m0oN...thE thirD holE aftER thE tuRninG
|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2005 4:03 pm Заглавие: |
|
|
разбира.сЕ>..има.начин..и.той.Е...доста.нЕлогичЕН...труДно.сЕ забЕлЯзва.по.врЕмЕ.на.игра..ако.сЕ.расЕиваш...
но..въпрЕКи.това...открив..лЕк..пробив...в.тактиката./..но ето Я и нЕЯ
винаги.трЯбва.да.сЕ>стараЕш.рЕдовЕтЕ.да.сЕ.състоЯт.от.послЕдоватЕлЕн.брой клЕчки (сЛЕд.1-виЯ>ход.остават 3,5,4) сЛЕд.това...като.останат. само.2 ред-а...цЕлТа.Е.да.са.с.равЕН.брой.клЕчки
но...тази.тактика...дЕйства..по-труДно...или..НЕзнам..въобщЕ.как..нЕ,.съм го изпробвала...(от мързЕл) ако.съм.1-ва.да.зЕМа.от.1-виЯ>рЕд.1или 2 клЕчки..нЯМа.значЕниЕ...пак нЯМа да могат да сЕ подрЕдЯт послЕдоватЕЛно..или ако съм 2-ра...пък...да.взЕМа.от.1-виЯ рЕд 2 клЕчки и тогава остават 1 4 и 5..
но..като.цЯло..това.Е... _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
|
 |
manniwelle Напреднал

|
Пуснато на: Пет Авг 12, 2005 11:49 pm Заглавие: |
|
|
Има няква истина, но не съм съвсем убеден, пробвах го, и зависи и от другия играч, значи не е съвсем вярно, че всеки път ще може да се победи в тази игра. Все пак идеята ти я схванах , прати някоя друга такава....А, ето и една от мен, лесна, но интересна:
Какво в това?
Човек го произвежда.
Купувач го купува, но не го ползва.
Този, който го ползва, не го вижда.  |
|
|
 |
Дядо ви! Начинаещ
|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 2:07 pm Заглавие: |
|
|
| Hoho-Boho написа: | Запалваме едното въже от двата края, а другото - от единия. Първото въже ще изгори за половин час /понеже не гори равномерно - срещата на двете огънчета няма да е по средата/.
Останалата част от второто въже ще гори още половин час, затова в този момент запалваме и другия край. Така засичаме още 15 мин. и общо получаваме 45 мин.
Благодаря на QNa за жокера "))))ако...ЕдНОто.да,сЕ,запали.от.2-та.краЯ...". |
Съжалявам да ви го кажа, ама дедуктиката ви се дъни в т.2 от плана!
Освен, да си сигурен, че първото въже(запаленото от двата края) ще изгори за половин час - оттам нататък нищо не е сигурно. Няма начин да знаеш, че след изтичането на половин-ата/ият* час, второто въже ще гори още точно половин час, ИМЕНО поради условито, че въжетата не изгарят равномерно!
|
 |
Hoho-Boho Напреднал

Регистриран на: 07 Юли 2005 Мнения: 25 Местожителство: Психиатрията. Отделение "Безнадеждни случаи"
|
Пуснато на: Съб Авг 13, 2005 11:39 pm Заглавие: |
|
|
Дядо, според тебе за колко време ще догори въжето след като е горяло половин час?
Може би след 40 минути? Тогава цялото въже ще изгори за 1 час и 10 минути, което противоречи на условието.
Очаквам да направиш някакво по-разумно предположение. _________________ Дори и да паднеш, не ставай с празни ръце! |
|
|
 |
DeSytoo Начинаещ
|
Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 10:06 pm Заглавие: |
|
|
Човек го произвежда.
Купувач го купува, но не го ползва.
Този, който го ползва, не го вижда.
manniwelle[/b] dobre e da ni kajesh otgovora  _________________ Ot moqta klaviatura v bojiq monitor! |
|
|
 |
Hoho-Boho Напреднал

Регистриран на: 07 Юли 2005 Мнения: 25 Местожителство: Психиатрията. Отделение "Безнадеждни случаи"
|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2005 3:38 am Заглавие: |
|
|
Аз мисля, че отговорът на задачата е:
Презерватив Купен За Подарък.
Идеално отговаря и на трите условия. |
|
|
 |
manniwelle Напреднал

|
Пуснато на: Пон Окт 17, 2005 3:00 pm Заглавие: отговор |
|
|
Привети на всички, сори за закъснението, но съвсем бях забравил, че съм дал задача. А ето и отговора: ковчег. Хитро, нали?  |
|
|
 |
jivi93 Напреднал
|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 10:21 pm Заглавие: Ето и моята любима задача! |
|
|
Искам да ви представя и моята любима задача:
Двама математици се срещнали след дълги години и единият се похвалил, че вече има три деца.
- На каква възраст са? - попитал другият.
- Произведението от годините им е 36, а сборът съвпада с номера на къщата, до която сме спрели.
- Това не ми е достатъчно, за да определя възрастта им.
- Най-малкото е русо - добавил математикът.
- О, чудесно! Сега вече знам на каква възраст са децата!
А вие можете ли да определите възрастта на децата?
Ниво на сложност - ІV, V клас  |
|
|
 |
Fanagoria Напреднал
|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2005 12:26 pm Заглавие: |
|
|
.
Хахаха! Страхотна задача! Изкефих се
1, 6, 6
Благодаря за удоволствието, jivi93 !
Ф-я
. |
|
|
 |
QNa Напреднал

Регистриран на: 06 Юли 2005 Мнения: 85 Местожителство: aT tHE m0oN...thE thirD holE aftER thE tuRninG
|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2005 12:54 pm Заглавие: |
|
|
това чЕ Е русо..означавали чЕ Е на 1 годиНка...!?или.смисъла.бЕшЕ.в броЯ на буквитЕ.на.русо...чЕ съвпада само с този на 1 и 6 и 8 ?! _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
|
 |
jivi93 Напреднал
|
Пуснато на: Пон Окт 31, 2005 6:02 pm Заглавие: |
|
|
Това, че детето е русо е точно толкова важно, колкото ако беше със сини очи. ))
А иначе отговорът на Fanagoria е правилният отговор. Браво! |
|
|
 |
Fanagoria Напреднал
|
Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 2:20 am Заглавие: |
|
|
.
Не, QNa. Просто се правят малко сметки и се оказва, че така зададена, задачата съдържа достатъчно условия. Най-голямо значение има номерът на къщата (макар да не е даден, той се намира в процеса на решението )
Ако някой не се е сетил още, мога да го обясня
Ще направя едно подсказване - ако най-голямото дете беше русо (или със сини очи), възрастта на децата щеше да бъде съответно
2, 2, 9 години.
Ф-я
. |
|
|
 |
niki_adv Начинаещ
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 7:09 pm Заглавие: |
|
|
Интересно заключение Фанагория - имам предвид това за номера на къщата - само че я да видим коя къща е имал предвид човека - тази от същата страна на улицата, или на отсрещната
И в двата случая двамата са спрели до нея - и даже тъй като условието не уточнява подобно нещо - може да са спрали по средата на улицата и тогава би могла да бъде както едната, така и другата, нали...
Така че какво ще кажеш за отговор 1, 4, 9, а !?
Апропо - в този случай цвета на косата /очите/ няма никакво значение - русо би могло да е както най- малкото, така и което и да е от останалите деца _________________ Аз не презирам нищо покрай мен
аз не отричам нищо - но кажете:
къкво да днес научихте освен,
че всички сте родени да умрете |
|
|
 |
Fanagoria Напреднал
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2005 9:08 pm Заглавие: |
|
|
.
| niki_adv написа: | Интересно заключение Фанагория - имам предвид това за номера на къщата - само че я да видим коя къща е имал предвид човека - тази от същата страна на улицата, или на отсрещната
И в двата случая двамата са спрели до нея - и даже тъй като условието не уточнява подобно нещо - може да са спрали по средата на улицата и тогава би могла да бъде както едната, така и другата, нали...
Така че какво ще кажеш за отговор 1, 4, 9, а !?
Апропо - в този случай цвета на косата /очите/ няма никакво значение - русо би могло да е както най- малкото, така и което и да е от останалите деца |
niki_adv, ако отговорът беше 1, 4, 9 (или който и да било от другите възможни), номерът на къщата - в случая 14 - щеше да е достатъчен за намирането на отговора, и както впрочем сам си забелязал, допълнителното условие с "най-малкото е русо" щеше да е излишно. Но математикът е казал, че това не му е достатъчно, което само по себе си означава, че на базата на първоначалното условие е намерил повече от един отговор и се нуждае от допълнително ограничение, за да избере верния. Ако посмяташ малко, ще видиш, че единственият възможен номер на къщата е 13 (тъй като само той предлага повече от една възможности) и наистина няма никакво значение дали им е от лявата или от дясната страна на улицата )
Надявам се да се изразих разбираемо, ако не, ще го допълня.
Ф-я
. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|